Reklamlar

Facebook, dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi. Türkiye’de de oldukça popüler. İnternet bağlantısı olan hemen hemen herkesin bir Facebook hesabı var. Bu kadar çok kişinin kullandığı bir platform için fotoğraf ve albüm silme konusunda bir makale hazırlama ihtiyacı duyduk. Çünkü çoğu kullanıcı profillerine yükledikleri fotoğraf veya albümleri silme konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu makalemizde silme işlemini nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.Bildiğiniz üzere, Facebook telefon ve bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor. Bu nedenle işlemi iki ayrı başlıkta inceleyeceğiz.

Reklamlar

Bilgisayardan Facebook Fotoğrafı veya Albümü Silme

İşlem oldukça basit. Silmek istediğimiz fotoğrafı açıyoruz. İlk olarak Facebook fotoğrafımızı açıyoruz. Ardından faremizin imlecini fotoğrafın üzerine getiriyoruz. İmleci fotoğrafın altına getirdiğimizde alt kısımda bir menü çıkıyor. O menüdeki “Seçenekler” bağlantısına tıklıyoruz. Bağlantıya tıkladığımızda bir menü daha açılacak. Açılan menüden “Bu Fotoğrafı Sil” sekmesine tıklıyoruz. Bu tıklamanın ardından karşınıza “Bu fotoğrafı silmek istediğinden emin misin?” yazılı bir onay penceresi çıkacak.

Reklamlar

Bu penceredeki “Onayla” düğmesine tıklıyoruz ve fotoğrafı siliyoruz. Bu işlemden sonra fotoğraf kalıcı olarak silinir. Silinen fotoğrafın geri getirilmesi mümkün değildir. Bu nedenle silme işleminden önce iyi karar vermenizi tavsiye ediyoruz.

Facebook'ta fotoğraf silme işleminin ekran görüntüsü.

Gördüğünüz gibi fotoğraf silme işlemi oldukça basit. Peki Facebook’ta albüm nasıl silinir? Şimdi bu sorunun cevabını verelim. İlk olarak Facebook profilimizin fotoğraflar sayfasına giriyoruz. Açılan sayfadan “Albümler” bağlantısına tıklıyoruz. Bu işlemden sonra albümlerimiz listeleniyor. Silmek istediğiniz albüme giriyoruz. Albümün sağ tarafında bulunan dişli işaretine tıklıyoruz. Açılan menüden “Albümü Sil” sekmesine tıklıyoruz. Bu tıklamadan sonra karşımıza “Albümünü silmek istediğinden emin misin? Bu albümdeki fotoğraflar da silinecektir.” yazan bir onay penceresi çıkacak. Bu penceredeki “Albümü Sil” düğmesine tıklıyoruz. Böylece albümümüz kalıcı olarak siliniyor. Albüm silindiğinde albümde bulunan fotoğraflar da silinir. Silme işleminin geri alınması mümkün değildir.

Reklamlar

Telefondan Facebook Fotoğrafı veya Albümü Silme

Android ve iOS işletim sistemi kullanan cihazların Facebook uygulamaları aynı olduğu için bu makale sayesinde tüm mobil cihazlardan Facebook fotoğraf ve albüm silme işlemini öğrenebilirsiniz. Başlayalım… İlk olarak telefondan veya tabletten Facebook uygulamasını açın. Ardından Facebook’a giriş yapın ve silmek istediğiniz fotoğrafı açın. Ekranın sağ üst köşesinde üç adet simge göreceksiniz. Bu simgelerden en sağdaki “…” simgesine tıklayın. Açılan menüden “Bu fotoğrafı sil.” düğmesine tıklayın. Böylelikle silmek istediğiniz fotoğraftan kalıcı olarak kurtulmuş olursunuz. Albüm için de yine aynı fotoğraf gibi silmek istediğiniz albümü açıyoruz. Sağ üst köşedeki “Düzenle” düğmesine tıklıyoruz. Açılan pencereden “Albümü Sil” bağlantısına tıklıyoruz. Böylelikle albüm de silinmiş oluyor. Tekrar hatırlatmakta fayda var. Fotoğraf veya albümünüzü silmeden önce iyi karar verin. Çünkü silme işlemi geri alınamıyor.

Telefondan Facebook fotoğrafı silme işleminin ekran görüntüsü.

Facebook’ta fotoğraf ve albüm silme işlemini telefon ve bilgisayar olmak üzere iki ayrı başlıkta anlattık. Konuyla ilgili yardıma ihtiyaç duyarsanız aşağıdaki yorum formunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir