Google Plus, Google şirketinin kimlik doğrulama ve sosyal ağ sitesidir. Kısaca G+ olarak bilinse de Google+ olarak da bilinir. İlk olarak 28.06.2011 tarihinde davetiye sistemiyle üye kabul etmeye başlayan ‘G+’ 20.09.2011 tarihinde 18 yaşından büyük herkesin kullanımına açılmıştır. Google profilleri üzerine inşa edilen bu sistem Facebook’un rakibi olarak görülmektedir. Diğer Google servisleriyle bütünleşmiş olarak çalışan çevreler, konular ve video sohbet odaları ile sosyal medya sitelerinde olmayan özellikleri kendi bünyesinde barındırmaktadır. 2012 yılında 500 milyon kullanıcı sayısını aşan Google+ hızla büyümektedir.

Reklamlar

Google Plus Hesabı Nasıl Silinir?

Gelelim hesap silme konumuza; Bu kadar çok kişi tarafından kullanılan bu sistemden ayrılmak isteyen kişiler elbette olacaktır. Bu başlıkta Google Plus hesabını silmek isteyen kullanıcılara yardımcı olacağız. Google+ hesabınızı silebilmeniz için ilk olarak hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki hesap silme linkine tıklayın.

Google+ Hesap Silme Linki: https://plus.google.com/downgrade/

Hesap silme linkine tıkladıktan sonra “Google profilinizin tamamını silin” başlıklı bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfada “ Google profilinizi silerseniz Google+ ürününün yanı sıra diğer hizmetleri ve bunların bir Google profiline bağlı verilerini de silersiniz.” şeklinde dikkat etmeniz gereken bir uyarı var. Unutmayın Google profilinizi sildiğinizde Google profilinizin bağlı olduğu hizmetler de silinir. Hesap silme sayfasındaki metinleri dikkatlice okuyun.

Reklamlar

Bilmeniz Gerekenler

  • Google profilinizde bulunan çevreleriniz silinecek. Ancak çevrenizde ekli kullanıcılar rehberinizde kalmaya devam eder.
  • Kullandığınız ‘+1’ işaretleriniz silinecektir.
  • Google profiliniz ile yaptığınız yayınlarınız ve yorumlarınız silinecektir.
  • Paylaştığınız yorumlar ve yayınlar kullanıcılar ve topluluklar tarafından görülemeyecek.
  • Profil bilgileriniz silinecek.
  • Google profillerinin sosyalleşme ve paylaşma özellikleri diğer Google servislerinde sizin için kalıcı olarak devre dışı bırakılacak.
  • Google profilinizi sildiğinizde fotoğraflarınız silinmeyecek.
  • Fotoğraflarınız silmek istiyorsanız Picasa Web Albümleri https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?authuser=0 hizmetine gidin.
  • Bağlı hesaplarınız devre dışı bırakılacak.
  • Google Talk ve Gmail hizmetlerinde bulunan sohbet arkadaşlarınız silinmeyecek.
  • Profilinizi sildiğinizde yerel incelemeleriniz silinmeyecek. Gizli bölümüne aktarılacak. Bu incelemelere Google Haritalar servisinin ‘Yerlerim’ kısmından ulaşabilirsiniz.
  • Profilinizi sildiğinizde profilinizle oluşturduğunuz sayfalar silinmez.
  • Sayfaları da silmek istiyorsanız önce sayfaları sonra profilinizi silebilirsiniz.

Şu anda yönettiğiniz tüm sayfaları yönetmeye devam edebilirsiniz. Adınız ve e-posta adresiniz, yönettiğiniz herhangi bir sayfanın sahibine ve diğer yöneticilerine görünür durumda olacak. Ayrıca sayfanın ayarlarından, söz konusu sayfanın yöneticisi olarak kendinizi kaldırabilirsiniz. Bunu yaptığınızda artık bu sayfa adına işlem yapamaz veya yönetimle ilgili herhangi bir işlem gerçekleştiremezsiniz. Ancak, tüm geçmiş yayınlarınız, yorumlarınız ve diğer işlemleriniz aynı şekilde kalır.

Reklamlar

Google Plus profilinizin bağlı olduğu Youtube hesabı profilinizle birlikte silinir. Herkese açık profiliniz silinecek. Bu silinme Google hesabınıza bir etki etmez, sadece Google+ hesabınız silinir. Google Plus hesap silme işlemi bu kadar. Hesabınızı silmeden önce bilmeniz gerekenler başlığını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Konuyla ilgili soru ve sorunlarınız için yukarıdaki menüde bulunan ‘İletişim ve Yardım’ bağlantısını kullanabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü

Google Plus hesap silme sayfasına ait ekran görüntüsü.

Aşağıdaki yorum formunu kullanarak yardım talep edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir