Yandex, Rusya’nın en büyük arama motorudur. Bunun yanında Yandex.Disk, Yandex.Mail ve Yandex.Haritalar gibi  gibi bir çok ürün ve servisin de yayıncısıdır. 1997 yılında CompTek Yandex arama motorunu çıkarttı. 2000’de ise Yandex şirketi resmi olarak kuruldu. Arkadiy Voloj ve İlya Segaloviç tarafından kurulan şirket Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Türkiye’de oldukça aktiftir. Yandex arama motoru ve servisleri ülkemizde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Bu kişiler arasında çeşitli nedenlerle hesaplarını silmek isteyenler elbette olacaktır. İşte bu kişiler için Yandex hesap silme işlemini anlatacağız.

Yandex Hesabı Nasıl Silinir?

İşlem oldukça basit. Silmek istediğiniz hesabın kullanıcı adı ve şifresini biliyorsanız üç adımda hesabınızı kolayca silebilirsiniz. İlk olarak herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Yandex.com adresine bağlanın. Ardından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki hesap silme bağlantısına tıklayın.

Hesap silme bağlantısına tıkladıktan sonra “Yandex hesabını sil.” başlıklı bir sayfa açılacak. Bu sayfadaki uyarıları dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum. Sayfa açıldıktan sonra uyarıları okuyun ve alt kısıma silme işlemini onaylamak için gizli sorunuzu girin. Ardından güvenlik kodunu girin ve hesabınızı silin.

Bilmeniz Gerekenler

  1. Hesabınızı sildikten sonra hesabınıza bağlı olan bilgiler geri getirilmemek üzere silinir.
  2. Silinen verilerinizin geri döndürülmesi imkansızdır.
  3. Destek ekibi silinen verilerinizin kurtarılması konusunda size yardımcı olamaz.
  4. Hesabınızı sildiğinizde kullandığınız tüm Yandex hizmetleri silinecektir.
  5. Hizmetlerden birinde karşılaştığınız sorun yüzünden hesabınızı silmenize gerek yoktur.

Ekran Görüntüsü

Yandex Hesap Silme

Yorumlar

  1. Gizem

    Merhaba,
    Bugün Yandex Disk hesabıma yeni fotoğraflar eklemek için girdim. Birden tüm fotoğraflarımın bağlantısı paylaşılmaya başlandı ve bende hemen hesabımı sildim. Ancak bir çok fotoğrafın paylaşımı gerçekleşmiş oldu. Hesabımı sildikten sonra paylaşılan fotoğraflar da silinmiş midir? Ya da bunu nasıl kontrol edebilirim? Teşekkürler.

    1. Hesap Silme Yöneticisi Yazar

      Merhaba Gizem Hanım,
      Yandex hesap silme işlemini başarıyla tamamladıysanız endişe etmenize gerek yok. Yandex hesabınıza giriş yaptıktan sonra Yandex Disk hizmetini kontrol edebilirsiniz. Eğer hesabınız silindiyse, fotoğraflarınız da silinecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir